Direct naar de inhoud.

Gezinsbegeleiding

Gezinsbegeleiding

Loopt het niet goed in jouw gezin? Heb je geen grip op de opvoeding van je kinderen en zit je wellicht ook financieel in de knoei? Blijven de problemen zich opstapelen en weet je je onderhand geen raad meer? Neem dan contact met ons op.

Gezonde en veilige leefomgeving

Wij van Basis & Eenheid gunnen ook jouw gezin een gezonde en veilige leefomgeving. Dat willen wij bereiken door samen met jullie de problemen aan te pakken. Zo leren jullie met die problemen om te gaan, oplossingen te creëren en te handelen. Wij doen dus niet het werk vóór je gezin, maar mét je gezin. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jullie zelf, vanuit jullie eigen kracht, het roer leert omgooien. Dat geeft niet alleen zelfvertrouwen, maar het vergroot ook jullie zelfredzaamheid.

Prioriteiten stellen

Vaak zijn er meerdere problemen die spelen. Daarom is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Het verbeteren van de onderlinge communicatie, de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en voldoende financiële middelen staan bij ons voorop. Wij zullen jullie stimuleren en activeren om eerst die belangrijke problemen aan te pakken, maar grijpen in als we vinden dat het niet goed of snel genoeg gaat.

Zorg op maat

Basis & Eenheid richt zich op gezinnen met kinderen tot 18 jaar. Wij bieden gezinsbegeleiding op maat. Samen met je gezin kijken we naar de problemen die spelen en hoe die in het verleden zijn aangepakt. Per probleem bedenken we oplossingen en stellen we concrete doelen. Daarna komen we één of meerdere keren per week bij jullie langs om jullie te begeleiden bij het realiseren van die doelen. Als het nodig is roepen we in overleg met jullie de hulp in van anderen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een kindercoach, schuldhulpverlening, verslavingszorg, jeugdzorg, of de GGZ.

Vragen en aanmelden

Wil je meer weten over onze gezinsbegeleiding of wil je weten of je in aanmerking kunt komen voor hulp door Basis & Eenheid? Ga dan naar onze informatiepagina of kijk bij aanmelden